Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Élelmiszeripari Kiállítás

Tiszafüred, 2019.05.01.

A kiállítás és vásár megrendezésekor kiemelt figyelmet fordítottunk a hagyományos módon előállított helyi és térségi termékek megjelenítésére.

A hagyományőrzés mellett nagy súlyt fektettünk értékeink népszerűsítésére, a megyei értékek közé sorolt termékek, ételek és élelmiszerek (pl. karcagi birkapörkölt, kunhegyesi méteres kolbász) bemutatására is. Ezt szolgálta a Megyei Értéktárába felvett gasztronómiai, népművészeti és kézműves értékeinek, természeti és egyéb kincseinek bemutatása a Halas tér központi részén levő két színpad mellett felállított LED falon.

A TÓMÉK vidékfejlesztési, helyi és térségi gazdaságfejlesztési céllal lehetőséget biztosított az önkormányzatok számára a közmunkaprogramok keretében előállított termékek bemutatására, kóstoltatására és árusítására. Ez a lehetőség biztosított volt a térség őstermelői, kézművesei, kis-és középvállalkozásai részére is.

A közmunkaprogram keretében rongyszőnyegek, terítők, szőttesek, fonott kosarak, cirokseprűk, száraztészták, lekvárok, savanyúságok adták a kiállított termékek körét. Az önálló kiállítók őstermelők, kis-és középvállalkozások, kézművesek voltak, akik általuk előállított és termelt helyi termékekkel jelentek meg: tészta, sajtok, méz, húsáru, pálinka, szörp, lekvár, kézműves termékek.