Jászkun torna

A rendezvénysorozat célja egészséges közösségek szervezése a sporton keresztül, amelyek alulról jövő kezdeményezésnek adnak teret, és amelyek által közösségerősítés valósul meg. Célcsoport: A megye középiskolái, diákok, közönségként szülők, nagyszülők, polgármesterek, azaz a megyei lakosság nagy része. Rendezvény tartalma: Felmenő rendszerű sportprogram szervezése megyei középiskolák helyi fordulóit követően, sportágankénti megyei döntőkkel. Sportágak: kispályás labdarúgás, kosárlabda, röplabda, kézilabda.

Megyei döntők – Karcag, Jászberény

2019. 12.16. – 2020.02.27

2022. szeptember 19. – 2022. október 05.

2022. szeptember 19. és 2022. október 05. között lezajlott a TOP-5.3.2-17-JN1-2018-00001 kódszámú, Megyei identitásfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében című pályázat keretében a második „Jászkun Torna” elnevezésű rendezvénysorozat. A beérkező nevezések alapján az alábbi iskolák vettek részt a versenyben: Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola (Kisújszállás); Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium (Karcag); Karcagi Nagykun Református Gimnázium (Karcag); Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda (Mezőtúr); Székács Elemér Református Gimnázium, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Törökszentmiklós). A helyi fordulók után került sor az egyes sportágak megyei döntőire, az alábbiak szerint:

– 2022.09.23. Kisújszállás, Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola: röplabda

– 2022.09.27. Karcag, Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium: kispályás labdarúgás

– 2022.10.04. Mezőtúr, Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda: kézilabda

– 2022.10.05. Karcag, Városi Sportcsarnok: kosárlabda

2022. október 06. – 2022. október 26.

A beérkező nevezések alapján az alábbi iskolák vettek részt a versenyben:

– Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola (Kisújszállás)

– Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium (Karcag)

– Karcagi Nagykun Református Gimnázium (Karcag)

– Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda (Mezőtúr)

– Székács Elemér Református Gimnázium, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Törökszentmiklós)

A helyi fordulók után került sor az egyes sportágak megyei döntőire, az alábbiak szerint:

– 2022.10.11. Karcag, Városi Sportcsarnok: kosárlabda

– 2022.10.13. Mezőtúr, Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda: kézilabda

– 2022.10.14. Kisújszállás, Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola: röplabda

– 2022.10.26. Karcag, Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium: kispályás labdarúgás

A 2022. október 26-i karcagi döntőn a diákok mérkőzéseit követően a térség polgármestereinek labdarúgó mérkőzését is megtartottuk, valamint a mérkőzések között sor került régi játékokat bemutató interaktív programra is, amelyben a megye kiemelt sporteredményt elért diákolimpikonjai is bekapcsolódtak. A mérkőzéseket követően a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium aulájában megrendezésre került a Jászkun torna zárórendezvénye, ahol sor került a délelőtti kispályás labdarúgó bajnokság döntőjének éremátadására, majd a polgármesterek labdarúgó mérkőzésének eredményhirdetésére, valamint emléklapokat vehettek át a résztvevő iskolák képviselői. A zárórendezvényen beszédet mondott Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Koncz Tibor, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese.